· 500 gram kuzu
eti
· 300 gram kuru soğan
· 1/2 demet
maydanoz
· 1 tatlı kaşığı domates salçası
· 50 gram margarin
· 2 bardak su
· 1 tatlı kaşığı kekik
· Yeterince tuz,
karabiber
Ø Yapılışı :
· 2 adet kuru soğan ince ince doğranır.
· Margarin yağında pembeleştirilir
· Kuşbaşı doğranmış kuzu etleri ilave edilip 1-2 dakika
kavurulur.
· Sonra su ilave
edilip, ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirilir.
· Etler suyunu
çekince, salça ilave edilir.
· 1-2 dakika
kavrulur.
· Su ilave edilip,
kapalı olarak
orta ısılı ateşte pişirilir.
· Pişmesine yakın jülienne doğranmış soğanlar ve
baharatlar katılır, etler iyice
yumuşayıncaya kadar pişirilir.
· Piştikten sonra
içine ince kıyılmış maydanozlar ilave edilir.
· Ilınınca arzu edilen
yerde kullanılır.
kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder