Malzemesi
· su bardağı yeşil
mercimek
· 6 su bardağı su
· çorba kaşığı sıvı yağ
· 2 adet orta boy kuru soğan
(ince kıyılmış)
· 100 gr ceviz içi (iri parçalanmış)
Ø Bir tencereye mercimek ve su
konur.
Ø Mercimekler iyice yumuşayıncaya
kadar haşlanıp suyu süzülür.
Ø Bir tavada sıvı yağ kızdırılır.
Ø İnce kıyılmış soğan
eklenip pembeleşene kadar kavrulur.
Ø Haşlanmış mercimek,
iri parçalanmış ceviz, karabiber ve tuz ilave edilip ara
sıra karıştırılarak
3-4 dakika kadar pişirilir.
Ø Soğuduktan sonra kullanılır.
kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder