8 Haziran 2012 Cuma

Bitkisel ve Meyve Çaylarının Hazırlanması


Bitki çayları taze bitkiler ayıklanıp temizlendikten sonra bardak veya fincana konan kaynamış sıcak suya birkaç dal konarak servis edilir.
İkinci bir yöntemde bitkiler temizlendikten sonra kurutulur.

Çaydanlığa yeteri miktarda soğuk yumuşak kireçsiz su konur ve üzerine bitkinin yaprakları ilave edilerek yaklaşık 5–10 dakika kaynatılıp hazırlanır.

Hazırlanacak bitki ve meyve çayları granül veya poşet ise, genellikle fincana veya bardağa kaynamış sıcak su ilave edilir.

Dem süresi yaklaşık 4–5 dakikadır. Bitki ve meyve çaylarının bazıları sade (rezene, elma çayı vb) veya karıştırılarak çocuk çayı olarak hazırlanıp servis edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder