Çaylar genel olarak siyah, oolong, yeşil, beyaz olmak üzere dört gruba ayrılır.
Ø Siyah çay: Tam fermantasyona tabii tutulan çaydır.
Ø Oolong çayı:
Yarı fermente
edilen çaydır.
Ø Yeşil
çay: Fermantasyona tabi tutulmayan çaydır.
Ø Beyaz çay: Çayın üst kısmından yaprağa dönüşmemiş
tomurcuğundan yapılan çaydır. Fermantasyona tabi tutulmaz
Bu çayların
üretimi ülkeden ülkeye farklılıklar gösterir. Çay çeşitlerinden siyah çay dünyada en
çok üretilen ve tüketilen çaydır.
Siyah çay tam fermantasyona tabi tutulduğu
için siyah renk almaktadır.
Yeşilçay
ve beyaz çay fermente edilmeden işlenen
çaydır.
Bunların dışında yine çok tercih edilen yarı
fermantasyona tabi
tutulup işlenen
Çin oolong çayları
vardır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder