6 Haziran 2012 Çarşamba

Kol Böreği


Malzemesi:
· 250 gr. kıyma
· kahve fincanı un
· 1 Su bardağı su
· 1 adet kuru soğan
· 1 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 yemek kaşığı tereyağı
· ¼ demet maydanoz
· Tuz, karabiber


Yapılışı:
· Soğanı küp şeklinde doğrayınız.
· Zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurunuz.
· Kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam ediniz.
· İnce kıydığınız maydanozu ekleyiniz.
· Unu, tuz ve su ile yoğurup yumuşak bir hamur elde ediniz.
· Oklava yardımı ile 1-2 mm. kalınlığında açınız.
· Hazırladığınız yufkanın alt kısmına malzemeyi koyarak rulo şeklinde sarınız.
· Yağladığınız fırın tepsisine hamuru kıvırarak döşeyiniz.
· 1 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine fırça ile sürünüz.
· 200 0C ısınmış fırında 40 dakika pişiriniz.

2 yorum:

  1. Kaç kahve fincanı un acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarifi eksik yazmışım, özür dilerim :)
      500 gr kadar diyebiliriz

      AFİYET OLSUN !

      Sil