MALZEMELER:
Ø 6 su bardağı un(1/2
bardak açma payı)
Ø 250 g margarin(yumuşatılmış)
Ø 2 çay kaşığı tuz
Ø çorba kaşığı yoğurt
Ø çorba kaşığı sirke
Ø çorba kaşığı zeytinyağı
Ø 1 su bardağından
az su
Ø 1 yumurta sarısı(üzerine)
İşlem basamakları:
Ø Unun ortasına
yoğurt, sirke, zeytinyağı ve
tuz konularak karıştırılır.
Ø Su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında
hamur yapılır.
Ø İyice özleştirilir.
Ø Nemli bez altında
15 dakika dinlendirilir.
Ø Hamur bütün olarak 25-30 cm.
çapında açılır.
Ø Ortasına
margarin bütün olarak konur.
Ø Bohça şeklinde
hava bırakılmadan kapatılır.
Ø Unlanıp
merdaneyle 35-40 cm. uzunlukta boyuna açılır.
ØHamurun iki ucu ortaya
getirilip kitap gibi kapatılarak serin bir
yerde ve üzeri örtülü olarak 15-20 dakika kadar dinlendirilir.
Ø Hamur tekrar unlanarak boyuna
açılır Ø Aynı şekilde
katlanarak dinlenmeye bırakılır.
Ø Bu işlem
üç kez daha tekraralanır.
Ø Enine ve boyuna 3 mm. incelikte
açılarak istenilen iç konulur ve istenilen şekilde
kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder