Ø Malzemesi
· 3 adet yufka
· 1 su bardağı ayçiçek
yağı
· 250 gr. beyaz peynir
· ½ demet
Maydanoz
Ø Yapılışı
· Yufkaları üst
üste muntazam koyunuz.
· Tam ortasından
ikiye kesip, tekrar üst üste koyunuz.
· Yufkaları tekrar
enine ikiye kesip dört parçaya ayırınız
Ø Her parçayı tam
ortasından tekrar ikiye
Ø kesip, her yufkadan 8 üçgen
elde ediniz.
Ø Her üçgeni teker teker alarak
geniş tarafına istediğiniz
börek içini koyunuz.
Ø Yufkanın
yanlarını, için üzerine
gelecek şekilde 2-3 cm. çapında
sigara gibi sarınız. (En dar uca
biraz su sürüp, öyle kapatın ki, uçlar kızarırken
açılmasın.)
Ø Yağı kızartma
tenceresinde kızdırınız.
Ø Börekleri içine yeter miktarda
koyup, her tarafını pembeleşene
kadar kızartınız.
Ø Kızaran börekleri
kâğıt havlu yayılmış kaba
alınız.
Ø Yağı
süzüldükten
sonra servis yapınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder