Ø İçindekiler
· 180 gr. margarin
· 6 adet hazır
yufka
· 1 su bardağı süt
· 2 adet yumurta
Ø Harcı için
· 2 tane orta boy soğan
· 2 çorba kaşığı margarin
· 500 gr kıyma
· ½ çay kaşığı tuz
· ½ demet maydanoz
· Karabiber
Ø Yapılışı:
· Harcı hazırlamak
için margarini eritiniz.
· Yağ kızmaya
başlayınca soğanı ilave
ediniz.
· Sık sık
karıştırarak soğanlar
pembeleşinceye kadar pişiriniz.
· Tencereye kıymayı ilave
edip kapağını kapatınız.
· Kıymayı birkaç
dakika ara sıra karıştırarak
kavurunuz.
· Tuzunu ve biberini ilave
ediniz. Bir kez daha karıştırınız.
· Kıymayı 2
dakika daha pişiriniz.
· Tencereyi ocaktan alınız.
· Kıyma ılınınca
maydanozu ilave edip, karıştırınız.
· Harcı bir
kenarda saklayınız.
· Bir tepsinin içini 2 çorba kaşığı margarinle
iyice yağlayınız.
· Yufkaların
yarısını yağlanmış tepsiye
kat kat, aralarına margarin, süt, yumurta karışımından
sürerek yerleştiriniz
Ø Harcı yayarak
yufkaların üzerine koyunuz.
Ø Kalan yufkaları da
harcın üstüne yerleştiriniz.
Ø Üzerine yumurta sarısı sürünüz
ve susam serpiniz.
Ø Fırınınızı 200
°C' ye getirip ısıtınız.
Ø Tepsiyi ısıtılmış fırına
sürünüz.
Ø Böreği
fırının
orta katında 20 dakika pişiriniz.
Ø Sonra tepsiyi fırının
üst katına yerleştiriniz.
Ø Böreği
burada 5 dakika daha pişiriniz.
Ø Soğuduktan
sonra, küçük dilimler halinde kesiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder