Malzemeler
250gr. toz şeker(10 çorba kaşığı)
3 adet yumurta akı
1çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve fincanı su
Vanilya
Hazırlanışı
o Bir tencereye şekeri ve üzerini örtecek kadar suyu
koyup eriterek bir iki taşım kaynatınız.
o Yumurta aklarını bir tencereye koyup, çarparak kar
haline gelene kadar güzelce çırpın.
o Kaynayan şurubu azar azar yumurta akına koyup,
yediriniz.
o Bu karışımı ateşe koyup, 5 dakika daha çarparak ısıtınız.
o Porselen bir kaseye pudra şekeri ve yağı koyup biraz
beyazlatınız.
o Beyazlatılan yağa şekerli yumurta karışımını azar
azar koyarak iyice birbirine yediriniz.
o Bütün
malzemeleri
iki dakika çarpınız.Vanilyayı ekleyip kullanınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder