12 Eylül 2012 Çarşamba

KUŞKONMAZLI TARAK



Malzemeler
100 g tarak eti
1 fincan çiçek yağı
½ limon suyu
100 gr kuşkonmaz
½ portakal
½ portakal suyu
1 adet ince doğranmış taze soğan
½ çorba kaşığı sirke
½ çorba kaşığı ince doğranmış portakal kabuğu
½ çay kaşığı toz şeker
½ çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen kurallarına uygun olarak hazırlayınız

Taze soğan, portakal suyu, sirke, toz şeker ve kıyılmış portakal kabuklarını karıştırıp bir kâse içinde bekletiniz.

10 dakika sonra zeytinyağı ve çiçek yağının yarısını karıştırıp kâseye ekleyerek sos hazırlayınız.

Tarak etlerini yıkayıp iyice kurulayınız ve çok ince dilimler halinde kesiniz.

Kalın dipli bir tavaya çiçek yağının kalanını ilave ederek ısıtınız. Isındıktan sonra tarak etlerini limon suyu ve tuzu atarak 1 dakika kadar pişiriniz.

Tavayı ocaktan alarak tarakları bir kevgirle süzdürüp çıkartınız ve buzdolabında 10 dakika kadar bekletiniz.

Haşladığınız kuşkonmazları da kurulayarak dolaba koyunuz ve 10 dk bekletiniz.

Dolaptan tarak etlerini ve kuşkonmazları çıkartarak bir salata kâsesinde karıştırınız.

Daha önceden hazırladığınız sosu ilave ediniz.

Portakalı dilimleyerek kabuklarını çıkartınız.

Hazırladığınız yemeği düz tabaklara koyarak portakal dilimleri ile süsleyinip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder