Malzemeler
100 g tarak eti
1 fincan çiçek yağı
½ limon suyu
100 gr kuşkonmaz
½ portakal
½ portakal suyu
1 adet ince doğranmış taze soğan
½ çorba kaşığı sirke
½ çorba kaşığı ince doğranmış portakal
kabuğu
½ çay kaşığı toz şeker
½ çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
İşlem Basamakları
Gerekli araç ve gereçleri hijyen
kurallarına uygun olarak hazırlayınız
Taze soğan, portakal suyu, sirke,
toz şeker ve kıyılmış portakal kabuklarını karıştırıp bir kâse içinde
bekletiniz.
10 dakika sonra zeytinyağı ve
çiçek yağının yarısını karıştırıp kâseye ekleyerek sos hazırlayınız.
Tarak etlerini yıkayıp iyice
kurulayınız ve çok ince dilimler halinde kesiniz.
Kalın dipli bir tavaya çiçek yağının
kalanını ilave ederek ısıtınız. Isındıktan sonra tarak etlerini limon suyu ve
tuzu atarak 1 dakika kadar pişiriniz.
Tavayı ocaktan alarak tarakları bir
kevgirle süzdürüp çıkartınız ve buzdolabında 10 dakika kadar bekletiniz.
Haşladığınız kuşkonmazları da
kurulayarak dolaba koyunuz ve 10 dk bekletiniz.
Dolaptan tarak etlerini ve kuşkonmazları
çıkartarak bir salata kâsesinde karıştırınız.
Daha önceden hazırladığınız sosu
ilave ediniz.
Portakalı dilimleyerek kabuklarını
çıkartınız.
Hazırladığınız
yemeği düz tabaklara koyarak portakal dilimleri ile süsleyinip servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder