Malzemeler:
250 g pudra şekeri
500 g un
250 g margarin
1 paket
vanilya
Hazırlanışı:
Yağ ile pudra şekeri beyazlaşıncaya
kadar güzelce yoğurulur.
Un azar azar ilave edilip homojen
bir karışım oluşması sağlanır.
İstenilen şekil verildikten sonra
yağlı kağıt yayılmış tepsiye aralıklı yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 110 derecelik fırında
beyaz renkte pişirilir.
Fırından
çıkarılıp üzerine vanilya eklenmiş pudra şekeri elenip servise sunulur.
Malzemeler:
250 gr Yumuşak margarin ya da tereyağı
2 çay bardağı nişasta
1.5 çay bardağı pudra şekeri
250 gr Yumuşak margarin ya da tereyağı
2 çay bardağı nişasta
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
4 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
-Oda sıcaklığındaki yağ, vanilya, pudraşekeri iyice karıştırın.
-Azar azar un
ilavesi yapıyoruz.
-Kabartma tozunu da
ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. (Hamur yumuşak oldu diye kesinlikle
un ilave etmeyin)
-20-30 dk. buzdolabında bekletin.
-20-30 dk. buzdolabında bekletin.
-Şekil verip 160 derecelik
fırında 25-30 dk. pişiriyoruz
-Üzerinin kızarmadan fırından çıkartın.
-Üzerinin kızarmadan fırından çıkartın.
-3-5
dakika sonra elekle pudraşekeri serptikten sonra, servis yapabilirsiniz.
Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler,
tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci
yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan
yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik
ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik
tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne
pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri,
kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı
yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi
gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı
kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder