5 Ekim 2012 Cuma

Un Kurabiyesi



Malzemeler:
250 g pudra şekeri
500 g un
250 g margarin
 1 paket vanilya

Hazırlanışı:
Yağ ile pudra şekeri beyazlaşıncaya kadar güzelce yoğurulur.

Un azar azar ilave edilip homojen bir karışım oluşması sağlanır.

İstenilen şekil verildikten sonra yağlı kağıt yayılmış tepsiye aralıklı yerleştirilir.

Önceden ısıtılmış 110 derecelik fırında beyaz renkte pişirilir.

Fırından çıkarılıp üzerine vanilya eklenmiş pudra şekeri elenip servise sunulur.
 
Farklı bir tarif;
Malzemeler:
250 gr Yumuşak margarin ya da tereyağı
2 çay bardağı nişasta
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
4 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:
-Oda sıcaklığındaki yağ, vanilya, pudraşekeri iyice karıştırın.
-Azar azar un ilavesi yapıyoruz.
-Kabartma tozunu da ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. (Hamur yumuşak oldu diye kesinlikle un ilave etmeyin)
-20-30 dk. buzdolabında bekletin.
-Şekil verip 160 derecelik fırında 25-30 dk. pişiriyoruz
-Üzerinin kızarmadan fırından çıkartın.
-3-5 dakika sonra elekle pudraşekeri serptikten sonra, servis yapabilirsiniz.

Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder