27 Ekim 2012 Cumartesi

Kuzu - Yemeklik, Kıymalık, Izgaralık


Dana - Yemeklik, Kıymalık, Izgaralık

Dana Haşlama


Et sularının hazırlanması ve sert etlerin haşlanarak pişirimesi için bu yöntem kullanılır.

Sert kasap etlerinde bu yötem kullanılmadan önce blanching yapılabilir. "bakınızda"

Malzemeler:

Ördek Haşlama


Bouilli Pişirmeye Uygun Etler   "bakınız"

Av Etleri
Av hayvanları doğal ortamlarda yaşadıkları için kas yapıları güçlü ve serttir.

Dolayısıyla Bouilli pişirme yöntemi bu etlerin pişirilmesinde için uygundur.

Malzemeler


Basınçlı Tencerede Et Haşlama ve Kullanırken Dikkat Edilecek Noktalar


 
Basınçlı tencerede pişirme, yiyeceğin daha kısa sürede pişirmek istendiği zaman kullanılan bir pişirme yöntemdir.

Basınçlı tencereleri kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar;


Haşlayarak Et Pişirme


Karışık Pizza


Hamur için:
500 g un
1/2 paket yas maya
1 çorba k. toz şeker
1/2 çay bardağı çiçek yağı

Pişen Pizzada Aranan Özellikler


 Pizza hamurunun kenar kısımları kurumamış olmalıdır.

 Hamuru yumuşak olmalıdır.

 Maya kokusunun hissedilmemelidir (Maya

26 Ekim 2012 Cuma

Pizza Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar


 Pizzalar özel pizza fırınlarında pişirilir. Pizza fırınının önceden çok iyi ısıtılmış olması gerekir. Düşük ısıda pişirilen pizzalar kuru olur.

 Pizzalar için ideal fırın ısısı 200- 225 derecedir.

25 Ekim 2012 Perşembe

Pizza Harcının Hazırlanması ve Kullanılması


 
Pizzalar dünya mutfaklarında tercih edildiği gibi ülkemizde de sevilerek yenen yiyeceklerin başında yer alır. Üzerinde kullanılan malzemelerin çeşitliliği farklı damak zevkine

23 Ekim 2012 Salı

MISIRLI MÜCVER


MALZEMELER:
3 yumurta
1 paket (450 gr) SuperFresh mısır
1 su bardağı uneyaz peynir
1 paket kabartma tozu (10g)

18 Ekim 2012 Perşembe

Pizza Sosu


Malzemeler:
 600 gram hazır domates püresi
 3 çorba kaşığı domates salçası
 1çay kaşığı tatlı kırmızıbiber
 1 çay kaşığı karabiber


Muzlu Puding



Malzemeler:
1 kg süt
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1çorba kaşığı tereyağı

17 Ekim 2012 Çarşamba

Mandalina Soslu Puding


Malzemeler:
1litre süt
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta

Kemalpaşa Tatlısı (Muhallebi Soslu)


Ölçüler
4,5 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
1 paket kemal paşa tatlısı
3,5 su bardağı süt

Kemalpaşa Tatlısı


Malzemeler:
25 adet tatlı ( bir paket)
750 g şeker
1-2 adet karanfil (istenirse)

15 Ekim 2012 Pazartesi

Şambaba Tatlısı


Malzemeler
500 g un
1 çay kaşığı tuz
250 g tereyağı
25 g yaş maya

14 Ekim 2012 Pazar

Yeşil Fıstıklı Güllaç Sarma


Malzemeler:
10 yaprak hazır güllaç
400 g toz şeker
1 litre süt
250g pudra şekeri
1 kahve fincanı gülsuyu
150 g yeşil fıstık

Süslemek için:
100 g toz yeşil fıstık
15 adet kiraz şekerlemesi

Hazırlanışı:
Tencereye süt konup ılıklaşıncaya kadar ısıtılır.

Üzerine 2,5 su bardağı toz şekeri ve gül suyu ilave edilir.

Güllacı hazırlayacağınız yuvarlak bir tepsiye bir kepçe süt konur.

Güllaç yaprakları makasla ikiye kesilir.

Yeşil fıstık ve pudra şekeri karıştırılarak iç hazırlanır.

Güllaçtan bir yaprağın parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye konur. Üzerine kepçe ile süt gezdirilerek ıslanması sağlanır.

Kenarları ortaya doğru katlanarak iç konup sarılır.

Borcam bir tepsiye dizilir.

Üzerine kalan süt eklenir.

Gül suyu eklenir.

Güllacın üzeri toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ile süslenip servise sunulur.

Not: Çeşitli meyveli içler, muhallebi, kaymak vb. kullanarak farklı güllaç sunumları yapabilirsiniz. Gül suyu kullanmıyorsanız şuruba vanilya ekleyebilirsiniz.

Servise hazırlama
Porsiyonluk dilimlenir. Yeşil fıstık ve nar tanesi ile süslenerek servisi yapılır. Sarma güllaçlar açık büfede yer alacaksa servis tabaklarına şekilli olarak yerleştirilir.

Hazırlan üründe aranılan özellikler
 Güllaç yufkaları dağılmamış olmalıdır.

 Yufkalar bayat kokmamalıdır.

 İçine konan malzemenin lezzetini taşımalıdır.

Yufkalar sütü iyi çekmiş ve yumuşak olmalıdır.

Saklanması
Güllaç günlü hazırlanıp günlük tüketilmesi gereken bir tatlıdır. Bekletildiğinde lezzetini kaybeder.
Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri

Kıvamsız Şuruplar


Şurubunu içine çekerek kabarıp genişlemesi istenen hamur tatlılarında kullanılır.

Revani, yoğurt tatlısı Kemal Paşa tatlısı

Kıvamlı Şuruplar


Genellikle şurubu içine çekerek genişlemesi gerekmeyen hamur tatlılarında kullanılır.

Tulumba tatlısı, hanımgöbeği,

13 Ekim 2012 Cumartesi

Güzel Poğaçanın Özellikleri - Servisi


Pişen Poğaçada Aranan Özellikler
Mayalı poğaçaların elle bastırılınca esneyen bir yapıda olması gerekmektedir.

Gözeneklerinin homojen dağılmış olması gerekir.

Maya kokusunun hissedilmemesi gerekir (Maya miktarının

Peynirli Poğaça-2


Malzemeler:
2 yumurta
4 çay bardağı süt
1çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt

12 Ekim 2012 Cuma

Galete Unlu Kıymalı Poğaça


Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz

Kaşarlı Poğaça


Malzemeler:
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
125 g margarin
1 kase kaymak
Yarım paket yaş maya

Peynirli Poğaça


Malzemeler:
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 yumurta

Böreklerin Servisi ve Saklanması


 Sigara böreği, muska böreği gibi yağda kızartılarak hazırlanan börekler porsiyon miktarına göre tabağa yerleştirilip sıcak olarak servise sunulur.

 Paçanga böreği gibi

Börek Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar


Yağda Kızartılan Börekler İçin:
Yağ ısındıktan sonra börekler kızartılmaya başlanmalı (Yağa bir tutam un serptiğinizde kızarıyorsa ısınmış demektir.) ,

Tavaya çok fazla börek doldurulmamalı,

Peynirli Tepsi Böreği


Malzemeler:
 1 kg yufka
 1,5- 2 su bardağı süt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 3 yumurta

10 Ekim 2012 Çarşamba

6 Ekim 2012 Cumartesi

Börek Sosları


 4 adet yufka için:
1 su bardağı su, ½ su bardağı sıvı yağ iyice karıştırılıp kullanılır.

 4 adet yufka için:
3 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ iyice karıştırılıp kullanılır.

Pişen Kurabiyede Aranan Özellikler


 Kıyılarak yapılan hamurlarla yapılan ürünler gevrek olmalı ve ağızda dağılmalıdır.

 İç kısmı hamur olmamalıdır.

Bademli Tuzlu Kurabiye


Malzemeler:
250 g un
120 g oda ısısında tereyağ
1 yemek kaşığı tuz

PROF. DR. ÜSTÜN DÖKMEN, hayata dair doğruları yazdı…


·         İnsanlara doğru değer ver, hak etmeyenleri sil.

·         Güvenmediğin kimseye aleyhine kullanabilecek hiçbir koz verme.