30 Ekim 2012 Salı
27 Ekim 2012 Cumartesi
Dana Haşlama
Et sularının hazırlanması
ve sert etlerin haşlanarak pişirimesi için bu yöntem kullanılır.
Sert kasap etlerinde bu yötem kullanılmadan önce blanching yapılabilir. "bakınızda"
Malzemeler:
Ördek Haşlama
Bouilli Pişirmeye
Uygun Etler "bakınız"
Av Etleri
Av hayvanları doğal ortamlarda yaşadıkları
için kas yapıları güçlü ve serttir.
Dolayısıyla Bouilli pişirme yöntemi bu etlerin pişirilmesinde için uygundur.
Malzemeler
Basınçlı Tencerede Et Haşlama ve Kullanırken Dikkat Edilecek Noktalar
Basınçlı
tencerede pişirme, yiyeceğin daha kısa sürede pişirmek istendiği zaman kullanılan bir pişirme yöntemdir.
Basınçlı tencereleri
kullanırken
dikkat edilmesi gereken noktalar;
Pişen Pizzada Aranan Özellikler
Pizza
hamurunun kenar kısımları kurumamış olmalıdır.
Hamuru yumuşak
olmalıdır.
Maya
kokusunun hissedilmemelidir (Maya
26 Ekim 2012 Cuma
Pizza Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar
Pizzalar
özel pizza fırınlarında pişirilir. Pizza fırınının önceden çok iyi ısıtılmış olması
gerekir. Düşük ısıda pişirilen pizzalar kuru olur.
Pizzalar
için ideal fırın ısısı 200- 225 derecedir.
25 Ekim 2012 Perşembe
Pizza Harcının Hazırlanması ve Kullanılması
Pizzalar dünya mutfaklarında tercih edildiği gibi
ülkemizde de sevilerek yenen yiyeceklerin başında yer alır. Üzerinde kullanılan
malzemelerin çeşitliliği farklı damak zevkine
24 Ekim 2012 Çarşamba
23 Ekim 2012 Salı
MISIRLI MÜCVER
MALZEMELER:
3 yumurta
1 paket (450 gr) SuperFresh
mısır
1 su bardağı uneyaz
peynir
1 paket kabartma
tozu (10g)
19 Ekim 2012 Cuma
18 Ekim 2012 Perşembe
Pizza Sosu
Malzemeler:
600 gram
hazır domates püresi
3 çorba kaşığı
domates salçası
1çay kaşığı
tatlı kırmızıbiber
1 çay kaşığı
karabiber
17 Ekim 2012 Çarşamba
Kemalpaşa Tatlısı (Muhallebi Soslu)
Ölçüler
4,5 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
1 paket kemal paşa tatlısı
3,5 su bardağı süt
15 Ekim 2012 Pazartesi
14 Ekim 2012 Pazar
Yeşil Fıstıklı Güllaç Sarma
Malzemeler:
10 yaprak hazır güllaç
400 g toz şeker
1 litre süt 250g pudra şekeri
1 kahve fincanı gülsuyu
150 g yeşil fıstık
Süslemek için:
100 g toz yeşil fıstık
15 adet kiraz şekerlemesi
Hazırlanışı:
Tencereye süt konup ılıklaşıncaya
kadar ısıtılır.
Üzerine 2,5 su bardağı toz şekeri
ve gül suyu ilave edilir.
Güllacı hazırlayacağınız yuvarlak bir tepsiye bir
kepçe süt konur.
Güllaç yaprakları makasla ikiye
kesilir.
Yeşil fıstık ve pudra şekeri karıştırılarak
iç hazırlanır.
Güllaçtan bir yaprağın parlak kısmı
üstte kalacak şekilde tepsiye konur. Üzerine kepçe ile süt gezdirilerek ıslanması
sağlanır.
Kenarları ortaya doğru katlanarak
iç konup sarılır.
Borcam bir tepsiye dizilir.
Üzerine kalan süt eklenir.
Gül suyu eklenir.
Güllacın üzeri toz yeşil fıstık
ve kiraz şekerlemesi ile süslenip servise sunulur.
Not: Çeşitli meyveli içler, muhallebi,
kaymak vb. kullanarak farklı güllaç sunumları yapabilirsiniz. Gül suyu kullanmıyorsanız
şuruba vanilya ekleyebilirsiniz.
Servise hazırlama
Porsiyonluk
dilimlenir. Yeşil fıstık ve nar tanesi ile süslenerek servisi yapılır. Sarma güllaçlar
açık büfede yer alacaksa servis tabaklarına şekilli olarak yerleştirilir.
Hazırlan üründe aranılan özellikler
Güllaç yufkaları dağılmamış olmalıdır.
Yufkalar bayat kokmamalıdır.
İçine konan malzemenin lezzetini taşımalıdır.
Yufkalar sütü iyi çekmiş ve yumuşak olmalıdır.
Saklanması
Güllaç
günlü hazırlanıp günlük tüketilmesi gereken bir tatlıdır. Bekletildiğinde lezzetini
kaybeder.
Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler,
tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci
yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan
yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik
ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik
tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne
pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri,
kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı
yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi
gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı
kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri
Kıvamsız Şuruplar
Şurubunu içine çekerek kabarıp genişlemesi istenen
hamur tatlılarında kullanılır.
Revani, yoğurt tatlısı Kemal Paşa tatlısı
Kıvamlı Şuruplar
Genellikle şurubu içine çekerek genişlemesi
gerekmeyen hamur tatlılarında kullanılır.
Tulumba tatlısı, hanımgöbeği,
13 Ekim 2012 Cumartesi
Güzel Poğaçanın Özellikleri - Servisi
Pişen Poğaçada Aranan
Özellikler
Mayalı poğaçaların elle bastırılınca
esneyen bir yapıda olması gerekmektedir.
Gözeneklerinin homojen dağılmış olması
gerekir.
Maya kokusunun hissedilmemesi
gerekir (Maya miktarının
12 Ekim 2012 Cuma
Böreklerin Servisi ve Saklanması
Sigara böreği,
muska böreği gibi yağda kızartılarak hazırlanan börekler porsiyon miktarına
göre tabağa yerleştirilip sıcak olarak servise sunulur.
Paçanga
böreği gibi
Börek Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar
Yağda Kızartılan Börekler İçin:
Yağ ısındıktan sonra börekler kızartılmaya başlanmalı (Yağa bir
tutam un serptiğinizde kızarıyorsa ısınmış demektir.) ,
Tavaya çok fazla börek doldurulmamalı,
10 Ekim 2012 Çarşamba
7 Ekim 2012 Pazar
6 Ekim 2012 Cumartesi
Börek Sosları
4 adet yufka için:
1
su bardağı su, ½ su bardağı sıvı yağ iyice karıştırılıp kullanılır.
4 adet yufka için:
3
yumurta, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ iyice karıştırılıp kullanılır.
Pişen Kurabiyede Aranan Özellikler
Kıyılarak
yapılan hamurlarla yapılan ürünler gevrek olmalı ve ağızda dağılmalıdır.
İç kısmı hamur
olmamalıdır.
PROF. DR. ÜSTÜN DÖKMEN, hayata dair doğruları yazdı…
·
İnsanlara doğru değer ver, hak etmeyenleri sil.
·
Güvenmediğin kimseye aleyhine kullanabilecek
hiçbir koz verme.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)