26 Şubat 2013 Salı

SAÇAKLI POĞAÇA


Malzemeler:
Hamur İçin:
½ su bardağı süt
½ su bardağı maden suyu
1 yumurta (akı üzerine, sarısı üstüne)
½ çay bardağı sıvı yağ
¼ çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı instant maya
½ çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçine:
Poğaçaların şeklinde kesilmiş kaşar peyniri veya sürülebilir beyaz peynir.

Kıyısına:
Labne peyniri veya krem peynir
Kıyılmış maydanoz

Yapılışı:
*Hamur malzemelerinin un hariç tümünü karıştırın ve unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin.

*Ağzını nemli bir bezle veya boneyle örterek ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.

*Hamur kabardığında kısaca yoğurun ve içinde oluşan gazın çıkmasını sağlayın, hamur sönecektir.

*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
 
*Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını biraz sulandırarak sürün (sulandırmadan sürerseniz, yüzeyleri çok küçük olduğundan yumurta kokabilirler)

*Önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırına verin ve üzerleri kızarana kadar pişirin.

*Çıkarıp biraz ılınmalarını bekleyin.

*Bu arada içlerine beyaz peynir tercih ediyorsanız ezerek sürülebilir hale getirin veya kaşar tercih ediyorsanız, alanı poğaçalardan küçük olmayacak şekilde ince dilimleyin ve poğaçanın birini kalıp gibi kullanarak yuvarlak şekillendirin (kaşarı köşeli olarak içine koyarsanız, kıyısına labne sürerken sıkıntı yaşarsınız)

*Poğaçaları kopmayacak şekilde ikiye kesin. Aralarına yumuşak beyaz peynir sürün veya dilim kaşar koyun.

*Kıyılarına labne veya krem peynir sürün.

*Kıyılarını, bir tabağa kıydığınız maydanozlara yuvarlayarak bulayın ve servis tabağına dizin.
AFİYET OLSUN !Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder