Malzemeler:
Hamur İçin:
½ su bardağı süt
½ su bardağı maden suyu
1 yumurta (akı üzerine, sarısı üstüne)
½ çay bardağı sıvı yağ
¼ çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı instant maya
½ çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine:
Poğaçaların şeklinde kesilmiş kaşar peyniri veya
sürülebilir beyaz peynir.
Kıyısına:
Labne peyniri veya krem peynirKıyılmış maydanoz
Yapılışı:
*Hamur malzemelerinin un hariç tümünü karıştırın ve
unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde
edin.
*Ağzını nemli bir bezle veya boneyle örterek ılık
bir yerde mayalanmaya bırakın.
*Hamur kabardığında kısaca yoğurun ve içinde oluşan
gazın çıkmasını sağlayın, hamur sönecektir.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp
elinizde yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
*Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını biraz
sulandırarak sürün (sulandırmadan sürerseniz, yüzeyleri çok küçük olduğundan
yumurta kokabilirler)
*Önceden ısıtılmış 175-180 derecelik fırına verin ve
üzerleri kızarana kadar pişirin.
*Çıkarıp biraz ılınmalarını bekleyin.
*Bu arada içlerine beyaz peynir tercih ediyorsanız ezerek
sürülebilir hale getirin veya kaşar tercih ediyorsanız, alanı poğaçalardan
küçük olmayacak şekilde ince dilimleyin ve poğaçanın birini kalıp gibi
kullanarak yuvarlak şekillendirin (kaşarı köşeli olarak içine koyarsanız,
kıyısına labne sürerken sıkıntı yaşarsınız)
*Poğaçaları kopmayacak şekilde ikiye kesin. Aralarına
yumuşak beyaz peynir sürün veya dilim kaşar koyun.
*Kıyılarına labne veya krem peynir sürün.
*Kıyılarını, bir tabağa kıydığınız maydanozlara
yuvarlayarak bulayın ve servis tabağına dizin.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder