27 Mart 2013 Çarşamba

Fırında Tavuklu Boş Mantı


Malzemesi:
􀂾 500 g un
􀂾 1 adet yumurta
􀂾 Tuz
􀂾 İrice bir tavuk göğsü
􀂾 2 yemek kaşığı tereyağ
􀂾 Kırmızı biber

İşlem Basamakları:
Unu hamur yoğurma kabına eleyip, ortasını genişçe açınız.
􀂾 İçine yumurta, tuz koyup su ilavesiyle sertçe bir hamur yapıp iyice özleştiriniz.
􀂾 Elde edilen hamuru, nemli bez altında 20-30 dakika dinlendiriniz.
􀂾 Bezelere ayırıp 3-4 mm kalınlığında açınız.
􀂾 Karelere kesiniz.
􀂾 Dört ucundan birleştirerek (içi boş mantı şekli ) yağlanmış tepsiye diziniz.
􀂾 Fırında kızartınız.
􀂾 Tavuk göğsünü haşlayınız.
􀂾 Tavuk göğsü piştikten sonra haşlama suyundan çıkarınız.
􀂾 Haşlama suyunu mantının üzerine dükünüz.
􀂾 Suyu çektikten sonra tavuk göğsü didiklenerek mantının üzerine serpiştirilir.
􀂾 Üzerine yoğurt sosu ve kırmızı biberli yağı ilave ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder