500 g un
1 adet yumurta
Tuz
İrice bir tavuk göğsü
2 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı biber
İşlem
Basamakları:
Unu hamur yoğurma kabına eleyip,
ortasını genişçe açınız.
İçine yumurta, tuz
koyup su ilavesiyle sertçe bir hamur yapıp iyice özleştiriniz.
Elde edilen hamuru, nemli
bez altında 20-30 dakika dinlendiriniz.
Bezelere ayırıp 3-4 mm
kalınlığında açınız.
Karelere kesiniz.
Dört ucundan
birleştirerek (içi boş mantı şekli ) yağlanmış tepsiye diziniz.
Fırında kızartınız.
Tavuk göğsünü haşlayınız.
Tavuk göğsü piştikten
sonra haşlama suyundan çıkarınız.
Haşlama suyunu
mantının üzerine dükünüz.
Suyu çektikten sonra
tavuk göğsü didiklenerek mantının üzerine serpiştirilir.
Üzerine yoğurt sosu ve
kırmızı biberli yağı ilave ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder