• 1 kg. Kuru İncir
• 350 gr. Toz şeker
• 250 ml. Su
• 200 gr. Ceviz
• 10 gr. Hindistan cevizi
Hazırlanması:
İncirler yıkanır,
yumuşaması için 12 saat önceden ıslatılır. Yumuşayan incirlerin alt kısımları
açılır. Şeker ve ceviz karıştırılmış iç konarak doldurulur. Tencereye sap kısımları
üst tarafa gelecek şekilde sıralanır. Üzerine toz şeker ve su ilave edilir. Şurubu
koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirilir.
• İncirleri pişirmede su yerine süt
kullanılırsa sütlü incir tatlısı adını alır.
• Bazı kaynaklarda incir tamamen yumuşatılır,
cevizle doldurduktan sonra tekrar pişirilmez. Bu şekilde servisi yapılır.
• İncirlerin içi doldurularak yapıldığı
için İncir Dolması adını da alır.
• İncir’e iç hazırlanırken cevizle
birlikte tarçında konulabilir.
Hazırlanan Üründe Aranılan Özellikler:
• Tencerenin dibi tutmuş olmamalıdır.
• İncirler düzgün ve eşit görünümde olmalıdır.
• İncirlerin içi iyi doldurulmuş olmalıdır.
• Ceviz ve şeker tadı hissedilmelidir.
• İncirler eşit ve iyi yumuşamış olmalıdır.
•
İncirler parçalanmış olmamalıdır.
Süsleme ve Servise Hazırlama:
İncirler piştiği
tencerede soğutulur. Servis tabaklarına eşit sayıda konulur. Üzerine hindistan
cevizi serpilerek servisi yapılır.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder