Kupların bir çok hazırlanma
çeşidi vardır. Kullanılan malzemeye göre isim alır.
Konserve meyveler, meyve
salataları, şekerli suda pişirilmiş meyveler, taze meyveler, şuruplar,
kuruyemiş ( fıstık, badem, fındık ) çeşitleri, krema, krem şanti, çikolata,
likör çeşitleri gibi malzemeler kullanılabilir.
Kup; Limonlu ve
çilekli dondurmanın üzerine meyve salatası konulup, meyve sosu ve krema ile
servisi yapılırsa Kup Jocques (Kup Jak) ,
Kup; Portakallı veya
mandalinalı dondurmanın üzerine ince doğranmış ananas
konulup, kiraz likörü ile servisi
yapılırsa Kup Meksika ,
Kup; Kayısılı ve
ananaslı dondurmanın üzerine likörlü ve pudra şekerinde bekletilmiş taze çilek
konularak hazırlanırsa; krem şanti ve krokant serpilerek servisi yapılırsa Kup
Manon adını alır.
Kup Helen
Malzemeler: ( 8
porsiyon )
8 adet orta boy Armut
1 lt. Su
1kg. Toz şeker
1 adet limon
250 gr. Çikolata
15 gr. Tereyağı
80 gr. Vanilyalı
dondurma
50 gr. Badem
Hazırlanması:
Armutlar yıkanır, sapları kalacak
şekilde kabukları soyulur. Ortasındaki çekirdekli kısmı şekli bozulmadan
çıkartılır. Su, şeker ve limon suyu kaynatılır. Armutlar içine atılarak kısık
ateşte 15 dakika pişirilir. Tenceresinde soğutulur. Çikolata 2–3 yemek kaşığı
su ve tereyağı ile benmari usulü eritilir, sıcak kalması sağlanır.
Hazırlanan
Üründe Aranan Özellikler:
Armutlar eşit pişmiş
olmalıdır.
Armutların şekli
bozulmamış olmalıdır.
Armutların fazla suyu
iyi alınmış olmalı, Armutta su tadı hissedilmelidir.
Armut dondurmanın
üzerine düzgün yerleştirilmiş olmalıdır.
Dondurmalar erimiş
olmamalıdır.
Çikolata donmamış
olmalıdır.
Armut, dondurma ve
çikolatanın tadı eşit hissedilmelidir.
Çikolatanın tadı
acımış olmamalıdır.
Çikolata tatlıyı
tamamen kapatmamalıdır.
Şeker tadı iyi ayarlanmış olmalıdır.
Süsleme ve
Servise Hazırlama
Armutların fazla suyu alınır.
Kupların içerisine birer parça dondurma konur. Üzerine
armutlar yerleştirilir. En üste
sıcak çikolata dökülerek servisi yapılır. İsteğe göre dövülmüş badem serpilebilir.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder