10 Ocak 2014 Cuma

Kayseri Mantısı Tarifi

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
250 gr. yağsız kıyma
1 tane kuru soğan

Sos İçin Malzemeler:
1 yemek kaşığı salça
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kilogram yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Geniş bir kabın içine unu koyup ortasını açıp, havuz içine de yumurta, tuz, ılık su koyup, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Ardından hamurun üzerini temiz bir havlu ile kapatıp yarım saat dinlendirin.
Bu sırada bir kabın içine kıyma, ince ince doğradığınız soğan ve tuzu ilave edin ve karıştırın. Sonrasında hazır olan hamuru incecik açın ve 1 cm boyutlarında kareler halinde kesin. Hazır olan kıymalı harçtan karelerin içine birer çimdik koyun ve kare hamurları bohça gibi dört ucunu ortada birleştirerek kapatın.
Büyük bir tencereye de bolca  su koyup içerisine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve bir çimdik tuz koyup kaynatın. Kaynayan suyun içine hazır olan mantıları 3 posta da atarak kaynatın. Yumuşayan mantıları suyun içinden alıp servis tabağına aktarın.
Üzerine yoğurt dökün.
Bir tavada sos malzemelerini koyup 5 dakika kavurun ve yoğurdun üzerine gezdirerek dökün. Afiyet olsun.

 Mantı hamurunu ne kadar ince tutarsanız ve mantı kıymasını ne kadar yağsız alırsanız o kadar lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder