15 Ocak 2014 Çarşamba

Mantarlı İç Bakla Salatası


Malzemeler: (4 kişilik)
500 gr taze iç bakla
250 gr kültür mantarı
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet küçük boy kırmızı soğan
2 adet orta boy patates
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Sos Malzemeler:
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
1 yeme kaşığı ince kıyılmış taze nane
1 kahve kaşığı tuz

Hazırlanışı:
·         Zarları ayıklanmış iç baklaları buğuda, az yumuşayıp diri kalacak şekilde pişirin ve çukur bir kaba koyun.
·         Mantarları güzelce yıkayıp boylamasına ince ince doğrayın. Buğuda az yumuşayıp diri kalacak şekilde pişirin, baklaların yanına alın.
·         Patatesleri yıkayın, ince ve halka halka doğrayın. Patatesleri de buğuda yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra bakla ve mantarlara katın.
·         Közlenmiş kırmızı biberi de halka halka doğrayıp sebzelere ekledikten sonra tuzu, zeytinyağını ve limon suyunu gezdirip tüm malzemeyi harmanlayın.
·         Ayrı bir kap içince yoğurdu; ezilmiş sarımsak, su, kıyılmış nane ve tuz ile çırpın. Salatanın üzerine gezdirin. Hafifçe karıştırın.

·         Salatanız servise hazır. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Bugün denedik harika bir salata oluyor, az havuç ve yeşil biber ekledik yakıştı fena olmadı, ellerinize zahmetinize sağlık

    YanıtlaSil