11 Aralık 2021 Cumartesi

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

 



MALZEMELER

40 adet kabak çiçeği

1 su bardağı pirinç ya da bulgur

1 adet kuru sopan- küçük küp doğranmış

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı su

karabiber, kırmızıbiber, tuz

dereotu, maydonoz

salça


HAZIRLANIŞI

-Kabak çiçeklerini yıkayın ve çiçeklerin iç kısmını temizleyin. Yıkama suyunu süzün

- Soğanları zeytinyağında kavurun

- Kavrulan soğanın üzerine salça ve yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.

- Hazırlanan iç harca bir çay bardağı su ilave edin ve pişirin.

- Pişen harca karabiber, kırmızıbiber ve ince kıyılmış dereotu, maydonoz ekleyin.

- Çiçeklerin içine hazırlanan dolma içinden yaklaşık birer dolu tatlı kaşığı doldurun ve ağızlarını bükerek çiçekleri kapatın.

- Doldurulan dolmaları tencereye dizin. Üzerine kaynar su ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.

- Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder