12 Aralık 2021 Pazar

KIYMALI TARHANA ÇORBASI

 


MALZEMELER

2 su bardağı kuru tarhana

2 çorba kaşığı acısız biber salçası

200 gr koyun kıyması

2 adet kuru soğan

100 gr tereyağı

10 su bardağı soğuk su

1 tatlı kaşığı tuz


ÜZERİ İÇİN

Biraz tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber


HAZIRLANIŞI

- Küçük küp doğranmış soğanı tereyağı ile soteleyin

- Ardından kıymayı ekleyin ve kavurun

- Biber salçasını ekleyin ve1 dakika kadar karıştırın

- Ardından su, tuz ve tarhanayı ilave edin, kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.

- Çorbanız kıvam alıp hazır hale gelene kadar 5 dakika kısık ateşte kaynatın.

- Tereyağıyla kavrulmuş pul biberle servis edin.

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder