11 Ocak 2022 Salı

KİVİLİ KEK

 


MALZEMELER:

2 yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı sür

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un

MUHALLEBİ İÇİN:

2 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağ

ÜZERİ İÇİN:

Kivi dilimleri

 

HAZIRLANIŞI:

Derin bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıbınıza aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derede fırında kızarana kadar pişirin. Muhallebisi için, tencerede süt, un, toz şeker ve tereyağını karıştırarak muhallebi kıvamına getiririn. Kıvam alınca vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Kek ve muhallebi soğuduğunda muhallebiyi kekin üzerine yayın. Son olarak kivi dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder