Mayalı hamurlardan hazırlanan böreklerin pişirilmesinde dikkat edilecek noktalar diğer mayalı hamur ürünlerinde olduğu gibidir.
Genel olarak mayalı böreklerin pişirilmesinde
dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde sıralayabiliriz:
Ø Fırın önceden 180 C
de ısıtılmalıdır.
Ø Yumurta sarısı ürün fırına verilmeden
hemen önce sürülmelidir.
Ø Pişirme esnasında fırının kapağı açılmamalıdır.
Ø Hazırlanan ürüne
göre koyu pembe renkte kızartılmalıdır.
Ø Fırından alındıktan sonra
üzerine bir tepsi kapatılarak yumuşak kalması sağlanmalıdır.
Pişen Üründe Aranılan Özellikler:
Ø Pişirilmiş ürünün
rengi koyu hardal renkte olmalıdır.
Yanık ya da çok açık
renkte pişmiş olmamalıdır.
Ø Çok sert ya da yumuşak
olmamalıdır.
Ø Yumuşaklığı böreğin
çeşidine uygun olmalıdır.
Ø İyi kabarmış olmalıdır.
Ø İstenilen
gevreklikte olmalıdır.
Ø Lezzeti, hazırlanan
ürünün özelliklerini taşımalıdır.
Ø Kokusu hazırlanan böreğin
içeriğini
hissettirmelidir.
kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder