Malzemesi:
· 1 su bardağı yoğurt
· 1 tatlı kaşığı yaş maya
· 1,5 su bardağı yağ(yarısı margarin, yarısı sıvı yağ)
· 1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek)
· aldığı kadar un tuz
Ø İç gereçler
· 200-250 gr.
beyaz peynir
· ½ demet maydanoz
· ½ demet dereotu
Yapılışı:
· Maya, yoğurt ile ezilir.
· Tuz, yumurta akı, yağ konup iyice karıştırılır.
· Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır.
· Ilık bir yerde
kabarıncaya kadar mayalandırılır.
· Hamur küçük
parçalara ayrılır.
· Avuç içinde
biraz açılır.
· Peynirli iç
konur ve kapatılır.
· Tepsiye dizilir yumurta sarısı sürülüp
orta hararetli fırında pişirilir
kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder