· 500 gr. Un
· 2 tatlı kaşığı bira mayası
· 1 tatlı kaşığı tuz
· aldığı kadar su
· 250 gr. Haşhaş
(ezilmiş)
· 1 su bardağı sıvı yağ
· 1 adet yumurta (üstüne)
Yapılışı :
Ø Bira mayasını biraz ılık su ile kabartınız.
Ø Unun ortasını açınız, kabarmış maya, tuz ve ılık su ilavesi ile
ekmek hamuru yumuşaklığında bir hamur
yapınız.
Ø Ilık bir yerde
kabarması (mayalanması) için
bekleyiniz.
Ø Hamuru 12 eşit parçaya
bölünüz.
Ø Bir parça hamuru
3-4 mm. kalınlığında açınız.
Ø Sıvı yağ ile haşhaşı bir kasede karıştırınız.
Ø Yufkanın içine kaşıkla bu içten
koyup her tarafına yayınız.
Ø Sonra alttan başlayarak rulo şeklinde sarınız ve yağlanmış tepsiye yerleştiriniz.
Ø Kalan diğer yufkaları da aynı işlemle hazırlayınız ve tepsiye
yerleştiriniz.
Ø Tepsideki
böreklerin üzerine fırça ile yağ sürünüz. (İstenirse susamla
da süslenebilir veya çörekotu serpilebilir).
Ø Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika
üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Ø Soğuyunca
servis ediniz.
kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder