· 6-7 su bardağı un
· 2 tatlı kaşığı bira
mayası
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 çay bardağı zeytinyağı
· Aldığı kadar
ılık su
İçinin malzemesi:
· 250 gram beyaz peynir
· demet maydanoz
· demet dereotu
· 2-3 adet taze soğan
· 2 tane yumurta
Yapılışı
Ø Bira mayasını biraz
ılık su ile kabartınız.
Ø Unun ortasını açınız,
kabarmış maya, tuz ve ılık
su ilavesi ile ekmek hamuru yumuşaklığında
bir hamur yapınız.
Ø Ilık
bir yerde kabarması (mayalanması)
için bekleyiniz.
Ø Bir bardak zeytinyağını hamura
yedirerek yoğurunuz.
Ø Hamuru yağlanmış fırın
tepsisine alınız ve el ile yayınız.
Ø Peyniri rendeleyiniz.
Ø İnce kıyılmış dereotu,
maydanoz ve soğanla karıştırınız.
Ø Hazırladığınız
harcı hamurun üzerine seriniz.
Ø Hamuru uçlarından
bohça gibi kapatınız.(Harç içte
kalmalıdır.)
Ø Tekrar el ile bastırarak
tepsiye yayınız.
Ø Üstüne yumurta sürüp, bazı yerlerine
bıçak batırarak deliniz ve
önceden ısıtılmış fırında
(25-30 dakika) pişiriniz.
Ø Dilimleyerek sıcak
servis yapınız.
Not: Bu börek kıymalı iç ile de yapılabilir.
kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder