Hamur malzemesi:
· 500 gram un
· 5 adet yumurta
· 100 gram nişasta
· Yeteri kadar su ve tuz
Börek içinin malzemesi
· 150 gr. beyaz peynir
· 150 gr. kaşar
peyniri
· yumurta
· ½ litre süt
· 250 gr. margarin
· ½ demet maydanoz
Börek içinin yapılışı
· Bir kase içine kaşar
peynirini rendeleyiniz.
· Kaşıkla
ezdiğiniz beyaz peyniri de ilave ediniz.
· yumurta kırıp,
ince kıyılmış maydanozları koyup
karıştırınız.
· ½ litre süt ilave ediniz.
· Yağı da
eritip bu karışıma ilave ediniz.
· Hepsini karıştırıp
börekte kullanınız.
Yapılışı
· Unu geniş bir
kaba eleyiniz.
· yumurta, biraz tuz ve ılık
su ile kulak memesinden sert bir hamur yapınız.
· Hamuru yuvarlayarak 5 cm. çapında
bir silindir yapıp, 12 eşit parçaya ayırınız.
· Nemli bir bez altında
15 dakika dinlendiriniz.
· Dinlenen bezeleri merdane ile
15-20 cm. çapında açınız
· Üzerine nişasta karıştırılmış
un serpip oklavayla 2-3 mm. incelikte açınız.
· Hamurların
hepsini önce merdane ile biraz açıp, sonra
oklavaya sararak inceltiniz.
· Bir tencereye bol su, tuz ve
bir fincan zeytinyağı koyup kaynatınız.
Ø Su kaynayınca
yufkaları birer birer atıp,
2-3 dakika haşlayınız.
Ø Soğuk
suya alınız.
Ø Soğuk
sudan çıkartıp kuruladıktan
sonra yağlanmış
bir
tepsiye döşeyiniz.
Ø İkinci yufkanın
üzerine 2-3 kaşık hazırlanan içten
koyunuz.
Ø Yufkalar bitinceye kadar bir
kat yufka, bir kat iç olmak üzere tepsiye döşeyiniz.
Ø En üstüne yağ sürüp,
fırında altı üstü
pembe renkte pişiriniz.
Ø Kare keserek servis yapınız.
Not: Haşlanmış hamurları tepsiye
yerleştirirken hamurun kenar kısımları daha
kalın olduğundan, hep kenar
kısımları üst
üste getirmemeye dikkat ediniz.
kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder