31 Mayıs 2012 Perşembe

Su Böreği



Hamur malzemesi:
· 500 gram un
· 5 adet yumurta
· 100 gram nişasta
· Yeteri kadar su ve tuz

Börek içinin malzemesi
· 150 gr. beyaz peynir
· 150 gr. kaşar peyniri
· yumurta
· ½ litre süt
· 250 gr. margarin
· ½ demet maydanoz

Börek içinin yapılışı
· Bir kase içine kaşar peynirini rendeleyiniz.
· Kaşıkla ezdiğiniz beyaz peyniri de ilave ediniz.
· yumurta kırıp, ince kıyılmış maydanozları koyup karıştırınız.
· ½ litre süt ilave ediniz.
· Yağı da eritip bu karışıma ilave ediniz.
· Hepsini karıştırıp börekte kullanınız.

 Yapılışı
· Unu geniş bir kaba eleyiniz.
· yumurta, biraz tuz ve ılık su ile kulak memesinden sert bir hamur yapınız.
· Hamuru yuvarlayarak 5 cm. çapında bir silindir yapıp, 12 eşit parçaya ayırınız.

· Nemli bir bez altında 15 dakika dinlendiriniz.
· Dinlenen bezeleri merdane ile 15-20 cm. çapında açınız
· Üzerine nişasta karıştırılmış un serpip oklavayla 2-3 mm. incelikte açınız.
· Hamurların hepsini önce merdane ile biraz açıp, sonra oklavaya sararak inceltiniz.
· Bir tencereye bol su, tuz ve bir fincan zeytinyağı koyup kaynatınız.
Ø Su kaynayınca yufkaları birer birer atıp, 2-3 dakika haşlayınız.
Ø Soğuk suya alınız.
Ø Soğuk sudan çıkartıp kuruladıktan sonra yağlanmış bir tepsiye döşeyiniz.
Ø İkinci yufkanın üzerine 2-3 kaşık hazırlanan içten koyunuz.
Ø Yufkalar bitinceye kadar bir kat yufka, bir kat iç olmak üzere tepsiye döşeyiniz.
Ø En üstüne yağ sürüp, fırında altı üstü pembe renkte pişiriniz.
Ø Kare keserek servis yapınız.
Not: Haşlanmış hamurları tepsiye yerleştirirken hamurun kenar kısımları daha kalın olduğundan, hep kenar kısımları üst üste getirmemeye dikkat ediniz.

kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder