Ø Malzemesi:
· 3 adet yufka
· 6 kaşık
erimiş yağ
· 3 adet yumurta
· 1 çay bardağı süt
· 1 su bardağı sıvı yağ
Ø İçi için
· 250 gr. beyaz peynir
· ½ demet maydanoz
Ø Yapılışı
· Porselen bir kaseye yumurtaları kırınız.
· Üzerine sütü, erimiş yağı koyup
iyice karıştırınız.
· Yufkalardan birini geniş bir
yere serip üzerine yukarıda hazırlanan yağlı karışımı bir
fırça ile sürünüz.
· Bütün yufkalar bitinceye kadar
karışımdan sürerek işlemi
tekrar ediniz.
· Sonra yufkaları 5
cm. eninde boyuna parçalara kesip tekrar her parçayı ortadan
ikiye ayırınız.
Ø Her bir parçayı alıp
bir ucuna peynirli veya kıymalı börek içini
koyunuz.
Ø Yufkanın
bir ucunu için üzerini kapatacak şekilde katlayınız.
Ø Muska gibi sararak bir üçgen
meydana getiriniz.
Ø Hazırladığınız
üçgenleri bir su bardağı sıvı yağ konmuş tavada
altı üstü
pembeleşene kadar kızartınız.
Ø Soğutmadan servis
yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder