Ø Malzemesi:
· 2 adet yumurta
· 6 adet yufka
· 1 su bardağı yoğurt
· 250 gr.margarin
· 250 gr. beyaz peynir
· ½ demet maydanoz
Ø Yapılışı:
· Yumurtaları derin
bir kaseye kırınız.
· Yoğurt,
erimiş yağ rendelenmiş peynir
ve maydanoz koyup karıştırınız.
· Yufkayı masaya
yayıp üzerine 2-3 kaşık
içten koyunuz, her tarafına eşit miktarda dağıtınız.
· Üzerine ikinci yufkayı koyunuz,
tekrar 2-3 kaşık içten koyup yayınız
· Üzerine üçüncü yufkayı koyunuz.
· Bunun da üzerine kalan içi
koyup yayınız.
· Sonra hepsini birden bir
kenardan başlayarak sarıp
rulo yapınız.
· Tam ortadan kesip bir tepsiye
koyup buzdolabında 3-4 saat bekletiniz.
· Sonra her parçayı 3-4
cm eninde kesip yağlanmış
tepsiye
yatırınız.
· Orta hararetli fırında
altını üstünü pembeleşene
kadar pişiriniz.
· Sıcak
servis yapınız,
Not: Bu böreği patates, kıyma gibi içlerle de
yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder