Ø Malzemesi:
· 10 adet milföy hamuru
· 250 gr. beyaz peynir.
· 1 demet maydanoz
· 1 adet yumurta
Ø Peynirli için hazırlanması
· Peynir rendelenir.
· İnce kıyılmış maydanoz
ve yumurta akı konarak karıştırılır.
· Böreklerde iç olarak kullanılır.
Ø Yapılışı
· İki parça milföy
hamuru merdane ile inceltilir.
· Birinci parçaya kümeler halinde
peynirli iç konur.
· İkinci parça
üzerine kapatılır.
· Kümelerin olduğu
yerler nemse kalıbı ile dairelere
kesilir. (Nemse kalıbı yoksa su bardağı kullanarak
dairelere kesilir.)
· Üzerine yumurta sarısı sürülerek
hafif yağlanmış
tepsiye
yerleştirilir. (Böreğin
üzerine çörek otu da serpilebilir.)
· Orta hararetli fırında 25-30 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder