Malzemesi:
· 10 adet milföy hamuru
· ½ kg. hindi but kuşbaşı
· 1 çay kaşığı karabiber
· 3-4 yemek kaşığı konserve
bezelye
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· 1 yemek kaşığı kekik
· 3-4 yemek kaşığı un
· 1 yemek kaşığı tuz
· 1 yumurta
· 3 soğan
· 1 havuç
· Çörekotu
Ø Yapılışı:
· Hindi etlerinin üzerine 1 çay
bardağı su ekleyip haşlayınız.
· Suyunu çekince tereyağını ekleyiniz.
· Piyazlık
doğranmış
soğanları ilave
ediniz.
· Havuçları zar
şeklinde doğrayıp
soğanla birlikte kavurunuz.
· Kekik, karabiber ve tuz
ekleyiniz.
· Bezelyeleri ilave ediniz.
· 2 adet milföy hamurunu ayırınız.
· Tezgahı unlayıp
her bir milföy hamurunu enine ve boyuna merdane ile inceltiniz.
· Ortasına
2 yemek kaşığı harç koyup bohça şeklinde
kapatınız.
· Kapanan yer alta gelecek şekilde
yağlanmış
fırın
tepsisine yerleştiriniz.
· Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,
çörekotu serpiniz.
· 180 0C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder