Malzemeler:
4 adet yufka
250 g kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Tuz, karabiber
½ su bardağı galete unu
1/2 demet maydanoz
½ su bardağı sıvıyağ
1su bardağı su
Hazırlanışı:
Bulgur sıcak suda yumuşayıncaya
kadar bekletilir.
Kıyma suyunu çekene kadar
kavrulur ve sonra soğan ilave edilir.
Soğana biraz sıvıyağ ilave edip
kavurulur.
Kıymanın içerisine kıyılmış ceviz,
kıyılmış maydanoz, bulgur, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
Yufkaları ıslatmak için 1 su
bardağı su ile yarım su bardağı sıvıyağ karıştırılır.
Dörde bölünmüş yufkalara yağlı su
sürülüp iç malzemeden konulur.
Yufkaların kenar kısımları iç
tarafa doğru katlanıp böreği şeklinde sarılır.
Üzerine de yağlı su sürülüp
galete ununa bulanır.
Az yağlanmış tepsiye aralıklı olarak
dizilir.
Önceden
ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder