7 Ekim 2012 Pazar

Kıymalı Börek


Malzemeler:
4 adet yufka
250 g kıyma
1 çay bardağı ince bulgur

1 adet kuru soğan
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Tuz, karabiber
½ su bardağı galete unu
1/2 demet maydanoz
½ su bardağı sıvıyağ
1su bardağı su

Hazırlanışı:
Bulgur sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletilir.

Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur ve sonra soğan ilave edilir.

Soğana biraz sıvıyağ ilave edip kavurulur.

Kıymanın içerisine kıyılmış ceviz, kıyılmış maydanoz, bulgur, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.

Yufkaları ıslatmak için 1 su bardağı su ile yarım su bardağı sıvıyağ karıştırılır.

Dörde bölünmüş yufkalara yağlı su sürülüp iç malzemeden konulur.

Yufkaların kenar kısımları iç tarafa doğru katlanıp böreği şeklinde sarılır.

Üzerine de yağlı su sürülüp galete ununa bulanır.

Az yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder