18 Ekim 2012 Perşembe

Muzlu Puding



Malzemeler:
1 kg süt
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1çorba kaşığı tereyağı


2 adet muz
1 paket vanilya

Üzeri için:
50 g yeşil fıstık
1 adet dilimlenmiş muz

İşlem Basamakları
Tencereye soğuk süt ve şeker eklenir.

Üzerine 1 su bardağı süt ile ezilmiş nişasta eklenip güzelce karıştırılır.

Çırpma teliyle karıştırılarak pişirilir.

İlk sıcaklığı geçince blenderden çekilmiş muz ve vanilya eklenir.

Mikserle 3-4 dakika çırpılır.

Kup bardaklara konup soğuduktan sonra buzdolabına konur.

Servise sunulacağı zaman üzeri muz dilimleri ve yeşil fıstık ile süslenir.

Üründe Aranan Özellikler
Muhallebi kıvamında olmalıdır.

Homojen karışım olmalı un, kakao vb. parçaları bulunmamalıdır.

Kullanılan aroma lezzetini taşımalıdır.

İçerisinde yağ kullanılmışsa parlak görünümde olmalıdır.

Lezzeti hoşa gider özellikte olmalıdır.

Servisi ve saklanması
Cup bardakta sunulacaksa altlık tabağa dantel kâğıt veya peçete yerleştirmelisiniz.

Pudingler kase veya cup bardaklarda servise sunulur.

Bileşiminde yumurta ve süt kullanıldığından günlük üretilip günlük tüketilmesi gereken tatlılardandır.

Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder