Malzemeler:
1 kg süt
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1çorba kaşığı tereyağı
2 adet muz
1 paket vanilya
Üzeri için:
50 g yeşil fıstık
1 adet dilimlenmiş muz
İşlem Basamakları
Tencereye soğuk süt ve şeker
eklenir.
Üzerine 1 su bardağı süt ile
ezilmiş nişasta eklenip güzelce karıştırılır.
Çırpma teliyle karıştırılarak pişirilir.
İlk sıcaklığı geçince blenderden
çekilmiş muz ve vanilya eklenir.
Mikserle 3-4 dakika çırpılır.
Kup bardaklara konup soğuduktan
sonra buzdolabına konur.
Servise sunulacağı zaman üzeri
muz dilimleri ve yeşil fıstık ile süslenir.
Üründe
Aranan Özellikler
Muhallebi
kıvamında olmalıdır.
Homojen
karışım olmalı un, kakao vb. parçaları bulunmamalıdır.
Kullanılan
aroma lezzetini taşımalıdır.
İçerisinde
yağ kullanılmışsa parlak görünümde olmalıdır.
Lezzeti
hoşa gider özellikte olmalıdır.
Servisi
ve saklanması
Cup
bardakta sunulacaksa altlık tabağa dantel kâğıt veya peçete yerleştirmelisiniz.
Pudingler
kase veya cup bardaklarda servise sunulur.
Bileşiminde
yumurta ve süt kullanıldığından günlük üretilip günlük tüketilmesi gereken tatlılardandır.
Yemek tarifleri, resimli
yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf
noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif,
resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food,
food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı,
türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint,
Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen,
kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar,
börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır,
doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor,
sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet,
diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun
yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk
yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri
oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet
yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne
pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli
tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış
sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri,
kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı
yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi
gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı
kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine
beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek
yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder