· 350–400 g chateauxbriand· (şato
briyan) parça
· 2 adet sapı kesilmiş mantar
· 2 adet küçük domates
· ½ çay kaşığı tuz
·
1/3 çay kaşığı karabiber
·
3 çorba kaşığı sıvı yağ
· 1 yemek kaşığı.
ince kıyılmış maydanoz
· 2–3 yemek kaşığı bernez
sos
İşlem basamakları:
· Chateauxbriand (şato
briyan) parçasını vurarak biraz
inceltilir.
· Tuzlayıp
biberlenir ve yağlanarak ve poelle yöntemiyle kızartılır.
· Domatesleri birkaç dakika fırında
ya da ızgarada pişirilir.
· Mantarlar tereyağında
sote yapılıp domateslerin
üzerine oturtulur.
· Şato briyanın
tabağına koyularak maydanozla birlikte
süslenir.
· Kızarmış patates
ve bernez sosla servis yapılır.
Chateauxbriand
Ø 380–400 g ağırlığındadır
ve iki kişi için servis yapılır.
Ø Pişirilirken
özen gösterilmelidir. Gerekirse çember gibi bağlanır.
Ø Piştikten
sonra üzerlerine az kızmış
tereyağı
gezdirilir.
Ø Tercihen kızarmış zengin
garnitürlerle servis edilir.
Ø Sos verilir veya tabağa
servis yapılır. Sos olarak
bernez sos, mantar sos kullanılır.
Ø Müşterinin
önüne flambe serviste yapılabilir.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder