26 Mayıs 2012 Cumartesi

Et ve Ürünlerinin Yenebilen 100 gramlarının Sağladığı Enerji ve Besin Öğeleri

Et türü
Ölçü
Ene
rji
Karbo
nhidrat
Prote
in
Yağ
Ca
Fe
Vit.A
VitB¹
VitB2
Niasin
Vit
C

Ortalama
Kal
g
g
g
mg
mg
IU(1)
mg
mg
mg
mg
Sığır
(orta yağlı)
1 porsiyon
kemiksiz
240
0
18.7
18.2
8
2.6
0
0.06
0.16
4.3
0
Koyun (orta
yağlı)
1 porsiyon
kemiksiz
267
0
17.0
21.0
7
2,2
0
0.10
0.20
2.0
0
Tavuk
1 porsiyon
kemiksiz
149
0
19.0
8.0
15
1.5
-
008
0.16
9.0
0
Tavşan
1 porsiyon
kemiksiz
137
0
21.0
5.8
17
1.6
0
0.05
0.15
9.0
0
Keçi
1 porsiyon
kemiksiz
157

18.4
9.2
1
2.2
0
0.17
0.32
5.6
0
Beyin
3 kibrit kutusu
büyüklükte
125
1.2
10.3
8.6
12
3.2
500
0.25
0.24
3.2
14
Karaciğer
3 kibrit kutusu
büyüklükte
136
4.5
20.0
4.0
10
8.0
25000
0.30
3.00
13.0
20
Kalp
3 kibrit kutusu
büyüklükte
116
2.0
16.5
4.5
10
4.5
40
0.30
0.90
6.0
4
Böbrek
1-2 adet
131
0.8
16.0
7.0
13
6.0
1000
0.35
2.50
7.0
12
Akciğer
1-2 adet
81
0
14.6
2.4
16
6.6
165
0.09
0.40
3.3
2
Dil
4-5 dilim
194
0.5
16.2
14.0
12
2.0
0
0.10
0.30
4.0
0
Sosis
2-3 adet
309
1.8
12.5
27.6
7
1.9
-
0.16
0.20
2.7
-
Salam
4-5 dilim
304
1.1
12.1
27.5
7
1.8
-
0.16
0.22
2.6
-
Balık (orta
yağlı)
1 porsiyon
149
0.0
19.0
8.0
50
1.1
100
0.10
0.20
3.0
0


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder