12 Mayıs 2012 Cumartesi

Ispanak Köftesi



MALZEMELER

1 kg ıspanak

500 g lor peyniri

3–4 adet yumurta sarısı

5 çorba kaşığı rende kaşar peyniri

100 g tereyağı

Un

tuz



HAZIRLANIŞI

Ispanakları ayıklayıp yıkayınız. Kendi suyu ve az tuz ile 10 dk haşlayıp süzünüz. İnce ince doğrayınız. Bir karıştırma kabında ıspanağı, lor peynirini rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu karıştırınız. Yumurta sarılarını teker teker yediriniz Bu karışımdan küçük yuvarlak toplar oluşturarak unlayınız. Elde ettiğiniz köfteleri poché pişirme  yöntemi (Poché kaynar derecedeki kaynamayan suda pişirme yöntemidir. Bu yöntemde

kaynama ile yapısı bozulabilecek yiyecekler pişirilir. Poché için derince bir kap ve su gereklidir. Su miktarı içine atılacak yiyeceğin üzerini geçecek kadar olmalıdır. Su kaynatılır. İçine pişirilecek yiyeceğin özelliğine göre katkı malzemeleri, tüm sebzeler için tuz konur. Su kaynadıktan sonra kaynama hareketi yok olacak şekilde ocağın ısısı şürülür. Isı 65–85 0C olmalıdır. Sonra içine önceden ayıklanıp yıkanmış yiyecekler atılarak pişirilir) ile pişiriniz. Kevgirle sudan çıkararak bir kaba alınız. Eritilmiş tereyağı dökerek et yemeklerinin yanında ve servis yapınız.



kaynak:http://megep.meb.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder