31 Mayıs 2012 Perşembe

Kuşbaşılı Börek İçi


Malzemesi :

· 500 gram kuzu eti
· 300 gram kuru soğan
· 1/2 demet maydanoz
· 1 tatlı kaşığı domates salçası
· 50 gram margarin
· 2 bardak su
· 1 tatlı kaşığı kekik
· Yeterince tuz, karabiber

Ø Yapılışı :
· 2 adet kuru soğan ince ince doğranır.
· Margarin yağında pembeleştirilir
· Kuşbaşı doğranmış kuzu etleri ilave edilip 1-2 dakika kavurulur.
· Sonra su ilave edilip, ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirilir.
· Etler suyunu çekince, salça ilave edilir.
· 1-2 dakika kavrulur.
· Su ilave edilip, kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirilir.
· Pişmesine yakın jülienne doğranmış soğanlar ve baharatlar katılır, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
· Piştikten sonra içine ince kıyılmış maydanozlar ilave edilir.
· Ilınınca arzu edilen yerde kullanılır.

kaynak:http://hbogm.meb.gov.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder