20 Haziran 2012 Çarşamba

Çay Yemekleri


Çay yaprağından yapılan yemekler; Burmada" lepet-sa, " Tayland’ da "miang "ve Vietnam’da yine "leppet" olarak isimlendiriliyor. Vietnam’da ton balığı ve domuz etinden yapılan leppet, çayın içerisinde pişirilir. Bu yemeği ideal yapmanın yolu, nilüfer çiçeği tadındaki çayla yapılmasıdır. Çay burada yemeğin tadını dengeleyici bir rol üstlenir. Lepet Burma’nın da geleneksel yemeğidir. Lepet, salamura yapılmış çay yapraklarının yemekten sonra tatlı gibi ikram edilmesidir. Salamura çok genç çay yapraklarından yapılır. Lepet, genellikle çayla ikram edilir. Lepet, birçok bölümleri olan vernikli bir kutuda kızartılmış sarımsak, kavrulmuş susam, kızartılmış bakla ve tuzla ikram edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder