6 Haziran 2012 Çarşamba

Sarıyer Böreği



Malzemesi:
· 1 Şişe maden suyu
· 1 paket margarin
· 2 adet yumurta (Bir tanesinin sarısı böreğin üzerine)
· 1 çay bardağı zeytinyağı
· ½ limon suyu
· Alabildiği kadar un
· Tuz
Ø İç gereçler:
· 100 gr. beyaz peynir
· demet maydanoz
Ø Yapılışı:
· Geniş bir kaba yumurta, maden suyu, limon suyu, sıvı yağ ve tuz konur.
· Bu malzemeye alabildiği kadar un eklenir.
· Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
· Hamur dinlendirilir.
· Hamur hafif unlanmış zeminde yarım parmak kalınlığında açılır.
· Üç parçaya bölünen margarinin bir parçası eritmeden hamura sürülür.
· Hamur bohça gibi katlanır.
· Hamur buzlukta 15 dakika dinlendirilir.
· Hamur buzluktan çıkarılarak tekrar açılır ve yağlanır.
· Sonra tekrar bohça gibi katlanarak buzdolabında dinlendirilir.
· Bu işlem üç kez tekrarlanır.
· Son kez buzluktan çıkan hamur yarım parmak kalınlığında açılır.
· Hamur 10’ar cm.lik karelere kesilir.
· Orta hararetli fırında 25-30 dakika (Üzeri pembeleşene kadar) pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder