Malzemesi:
· 1 Şişe
maden suyu
· 1 paket margarin
· 2 adet yumurta (Bir tanesinin
sarısı böreğin
üzerine)
· 1 çay bardağı zeytinyağı
· ½ limon suyu
· Alabildiği
kadar un
· Tuz
Ø İç gereçler:
· 100 gr. beyaz peynir
· demet maydanoz
Ø Yapılışı:
· Geniş bir
kaba yumurta, maden suyu, limon suyu, sıvı yağ ve
tuz konur.
· Bu malzemeye alabildiği
kadar un eklenir.
· Kulak memesi yumuşaklığında
bir hamur yapılır.
· Hamur dinlendirilir.
· Hamur hafif unlanmış zeminde
yarım parmak kalınlığında
açılır.
· Üç parçaya bölünen margarinin
bir parçası eritmeden hamura sürülür.
· Hamur bohça gibi katlanır.
· Hamur buzlukta 15 dakika
dinlendirilir.
· Hamur buzluktan çıkarılarak
tekrar açılır ve yağlanır.
· Sonra tekrar bohça gibi
katlanarak buzdolabında dinlendirilir.
· Bu işlem
üç kez tekrarlanır.
· Son kez buzluktan çıkan
hamur yarım parmak kalınlığında
açılır.
· Hamur 10’ar cm.lik karelere
kesilir.
· Orta hararetli fırında 25-30 dakika (Üzeri pembeleşene kadar) pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder