6 Temmuz 2012 Cuma

Balık servisinde dikkat edilecek noktalar

Sipariş alırken, konuğa balığın ne tür pişirilmesini istediği sorulmalıdır.
Balığa göre pişirme usulü tavsiye edilmelidir.
Balığın temizlenmesi ve servisi için gerekli malzemeler servanta hazırlanmalıdır.
Kuvere balık takımları yerleştirilmelidir.
Balık fayansa yerleştirilmelidir.
Garnitür ve soslar aynı tabakta veya ayrı tabakta verilmelidir.
Tabaklar sıcak olmalıdır.
Elle yenilecek balıkların yanında fingerbowl getirilmelidir.
Mutfakta hazırlanan ve fayansta getirilen balık servanta bırakılmalıdır.
Sağ ele balık bıçağı sol ele balık çatalı alınmalıdır.
Balığın sert kılçıkları, kalın kılçıkları ayıklanmalıdır.
Balık baş kısmından kuyruk kısmına doğru ikiye ayrılmalıdır( yatay durumda ).
Ayrılan fileto fayansın kenarına alınmalıdır.
Balığın baş bölümünden kılçığı çatalla tutarak, kılçık çıkarılmalıdır.
Alt filetonun varsa kılçığı kaşıkla temizlenmelidir.
Alt fileto ile üst fileto birleştirilmelidir.
Yemek tabağına yerleştirilmelidir.
Sos ve garnitürleri koyulmalıdır.
Misafirin sağından servis yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder