3 Ekim 2012 Çarşamba

Havuçlu Kek



Malzemeler:
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı un
1 kahve fincanı süt
 3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı ceviz içi
 3 adet orta boy havuç
 1 çorba kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
 Muffin kalıpları yağladıktan sonra unlanır.

 Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın elenir.

 Ceviz iri parçalara kıyılır.

 Havuçların kabukları soyulup rendelenir.

 Yumurtalar yumurta tenceresine kırılır.

 Üzerine şeker eklenip mikser ile koyulaşıp 2-3 katı kabarıncaya kadar güzelce çırpılır.

 Süt, sıvı yağ, yoğurt, ceviz içi ve havuç eklenip karıştırılır.

 Un, vanilya, kabartma tozu ve tarçın karışımı eklenip karıştırılır.

 Kalıplara doldurulur.

 170-180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

 Fırından çıkarıldıktan 10 dakika sonra kalıplardan çıkarılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder