24 Ekim 2012 Çarşamba

Temel Pizza Hamuru

Malzemeler
3 kg un
30 g maya
50 g toz şeker

75 g tuz
2 yumurta sarısı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1.5 litre su
1/2çay bardağı yoğurt

Kolay Pizza Hamurunun Hazırlanması
Yarım bardak ılık suyun şeker ve içine maya konulup kaşıkla ezilir.

Bir süre bekletilip kabarması sağlanır.

Elenmiş unun ortası açılır.

Maya unun ortasına konur ve üzeri unla kapatılır.

Unun üzeri çatlayınca şeker, sıvı yağ, tuz,  margarin ve kalan ılık su eklenip yoğrulur.

Hamur, içerisine zeytinyağı konmuş bir kaba alınır.

Hamurun üstü örtülüp ılık bir yerde 25-30 dk. mayalanmaya bırakılır.

Dinlenen hamur biraz daha yoğrularak özleştirilir

Bezelere ayrılıp yarım cm. kalınlığında açılır.

Pizza çeşidine göre hamurun boyutları ve kalınlıkları değişebilir.

 
Büyük boy pizza hamuru için diğer tariflerde de göreceğiniz gibi 500 gr un kullanılmaktadır. Yukarıdaki tarifte  3-4 beze elde edebilirsiniz. İsteğe göre artan hamuru buzlukta saklayıp, ihtiyaç duyulduğunda da kullanabilirsiniz.
Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

2 yorum:

  1. 3kg un çok değilmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alt kısımda açıklamada belirttiğim gibi, 500 gr un büyük boy bir pizza için yeterli bir ölçüdür. bu tarifte belirtilen ölçüler, sonrasındada kullanabilmeniz için (dondurucuda saklayarak)düşünülmüşür.

      az malzeme ile standart boylarda bir pizza yapmak isterseniz, önerim:

      http://mutfakdersi.blogspot.com/2012/10/karsk-pizza.html

      AFİYET OLSUN :)

      Sil