Poelle Pişirmenin Tanımı
Az yağ konmuş
kızgın tavada pişirme tekniğidir. Etler için ızgara olmadığı
zamanlar, ızgaranın yerine kullanılan pişirme yöntemidir. Etler için ızgara taklidi yöntem olarak da
isimlendirilir.
Bu yöntemde pişen
etlerin üzeri kızgın şiş ile dağlanarak, ızgara izi şekli verilir.
Yapılan
bu dağlama
ızgaranın taklidi olduğunu gösterir. Kızgın tava yerini geniş demir plakalara bırakabilir. Büyük uygulamalarda
alttan ısıtılan (elektrik veya gazla-hot
plate) demirin büyüklüğü
farklılık gösterir.
Poelle Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar
Tava önceden kızdırılmış olmalıdır.
Etler oda ısısında olmalıdır.
Pişirmenin
derecesi müşterinin
isteğine
göre ayarlanmalıdır.
Etin az, orta veya çok piştiği parmak uçlarıyla dokunularak anlaşılabilir.
Pişirme
için dakika vermek, farklı ısı
dereceleri olacağı
için doğru olmaz. Önemli olan ısının düşük veya aşırı yüksek olmamasıdır.
Ete kesici veya delici aletlerle kesinlikle
dokunulmamalıdır, delinen yerden etin suyu boşalır, et besin değeri ve lezzet kaybeder, sertlik
kazanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder