13 Kasım 2012 Salı

AZ YAĞDA (POELLE) PİŞİRİLEN ET



Poelle Pişirmenin Tanımı
Az yağ konmuş kızgın tavada pişirme tekniğidir. Etler için ızgara olmadığı zamanlar, ızgaranın yerine kullanılan pişirme yöntemidir. Etler için ızgara taklidi yöntem olarak da isimlendirilir.

Bu yöntemde pişen etlerin üzeri kızgın şiş ile dağlanarak, ızgara izi şekli verilir.

Yapılan bu dağlama ızgaranın taklidi olduğunu gösterir. Kızgın tava yerini geniş demir plakalara bırakabilir. Büyük uygulamalarda alttan ısıtılan (elektrik veya gazla-hot plate) demirin büyüklüğü farklılık gösterir.

Poelle Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar
 Tava önceden kızdırılmış olmalıdır.

 Etler oda ısısında olmalıdır.

 Pişirmenin derecesi müşterinin isteğine göre ayarlanmalıdır.

 Etin az, orta veya çok piştiği parmak uçlarıyla dokunularak anlaşılabilir.

 Pişirme için dakika vermek, farklı ısı dereceleri olacağı için doğru olmaz. Önemli olan ısının düşük veya aşırı yüksek olmamasıdır.

 Ete kesici veya delici aletlerle kesinlikle dokunulmamalıdır, delinen yerden etin suyu boşalır, et besin değeri ve lezzet kaybeder, sertlik kazanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder