9 Kasım 2012 Cuma

Paupiettes De Boeuf (Et Sarma)


Malzemeler :(10 kişilik)
Harcı İçin;
125 gr. soğan (ince kıyılmış)
250 gr. beyaz galete unu
Kuru biberiye veya kekik
Maydanoz (ince kıyılmış)
Limon kabuğu rendesi
Tuz, çekilmiş karabiber

Hazırlamak İçin;
1 kg. yağsız Dana eti
90 ml. Ayçiçek yağı
250 gr. soğan (mire poix doğranmış)
250 gr. havuç (mire poix doğranmış)
90 gr. domates püresi
1.5 lt et suyu
1 adet buke garnie
60 gr. un
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
1. Eti ince ince dilimleyin ve her bir dilimi döverek inceltiniz. Dövülmüş dilimleri bıçakla düzeltiniz.

Kenarlarından artan parçaları ince ince kıyarak harca katınız.

2. Harcı hazırlamak için verilen harç malzemesinin tümünü bir kapta güzelce karıştırınız.

3. Et dilimlerini tuzlayıp sonrasında  biberleyiniz. Üzerine hazırladığınız harcı (ortalarında yoğunlaşacak biçimde) eşit olarak serpiştiriniz. Her bir parçayı rulo biçiminde sararak açılmaması için bağlayınız.

4. Yağı bir tavada kızdırın. Et rulolarını kızgın yağda her tarafı eşit renk alacak biçimde hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartınız. Soğan ve havuçları ilave ederek, onlar da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartma işlemini sürdürünüz.

5. Tavada kalan yağı temiz bir tencereye süzün. Eğer kalan yağ 60 ml. den az ise yağı 60ml. ye tamamlayınız.

6. Tencereyi bir taşım kaynatıp kefini alınız. Tuz ve biberini kontrol ederek tencereye, et ve sebzeleri, buke garniyi ve de sarımsağı ilave ediniz. Kısık ateşte (veya fırında) yaklaşık 1.5-2 saat etler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.

7. Etleri tencereden süzerek alıp iplerini çözünüz.

Tenceredeki sosun baharatını ve yoğunluğunu kontrol edip gerekiyorsa biraz mısır nişastası ile koyulaştırınız. İnce bir süzgeçten geçirip etlerin üzerine süzerek servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder