Malzemeler :(10 kişilik)
Harcı
İçin;
125 gr. soğan
(ince kıyılmış)250 gr. beyaz galete unu
Kuru biberiye veya kekik
Maydanoz (ince kıyılmış)
Limon kabuğu rendesi
Tuz, çekilmiş karabiber
Hazırlamak İçin;
1 kg. yağsız Dana eti
90 ml. Ayçiçek yağı
250 gr. soğan
(mire poix doğranmış)250 gr. havuç (mire poix doğranmış)
90 gr. domates püresi
1.5 lt et suyu
1 adet buke garnie
60 gr. un
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
1. Eti ince ince dilimleyin ve her bir dilimi döverek
inceltiniz. Dövülmüş
dilimleri bıçakla
düzeltiniz.
Kenarlarından
artan parçaları ince
ince kıyarak
harca katınız.
2. Harcı hazırlamak için verilen harç malzemesinin
tümünü bir kapta güzelce karıştırınız.
3. Et dilimlerini tuzlayıp sonrasında biberleyiniz. Üzerine hazırladığınız harcı
(ortalarında yoğunlaşacak biçimde) eşit olarak serpiştiriniz. Her bir parçayı
rulo biçiminde
sararak açılmaması
için bağlayınız.
4. Yağı bir
tavada kızdırın. Et rulolarını kızgın yağda her tarafı
eşit renk alacak biçimde hafifçe
kahverengileşinceye
kadar kızartınız. Soğan ve havuçları
ilave ederek, onlar
da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartma işlemini sürdürünüz.
5. Tavada kalan yağı temiz bir tencereye süzün. Eğer kalan yağ
60 ml. den az ise yağı
60ml. ye tamamlayınız.
6. Tencereyi bir taşım kaynatıp kefini alınız. Tuz ve biberini kontrol ederek
tencereye, et ve sebzeleri, buke garniyi ve de sarımsağı ilave ediniz. Kısık ateşte (veya fırında) yaklaşık 1.5-2 saat etler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
7. Etleri tencereden süzerek alıp iplerini çözünüz.
Tenceredeki sosun baharatını ve yoğunluğunu kontrol edip gerekiyorsa
biraz mısır nişastası ile koyulaştırınız. İnce bir süzgeçten geçirip etlerin
üzerine süzerek servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder