23 Kasım 2012 Cuma

Omlet Hazırlamada İlkeler


İyi bir omlet yapabilmek için aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:

Ø Omlet yapılacak yumurta taze olmalıdır.

Ø Omlet kahvaltıda kullanılacaksa 2 yumurtadan, hors’d oeuvre (ordovr) olarak kullanılacaksa 3 yumurtadan hazırlanmalıdır.

Ø Omlet yapımında kullanılacak yumurtaların akları ve sarıları köpük köpük oluncaya kadar çırpılmalıdır.

Ø Hazırlanan yumurtaların pişmesi en az 10 dakika içinde yapılmalıdır.

Ø Omletin pişeceği tava; kuru ve temiz olmalıdır.

Ø Tavanın çapı yumurta sayısı ile orantılı olmalıdır. Omlet yapımında 15 -20 cm. çapında tava kullanılmalıdır.

Ø Omletin tuzu pişeceği zaman konmalıdır.

Ø Yumurtanın tavaya yapışmaması için, yağ iyice kızdırılmalıdır.

Ø Tavaya bir seferde konulacak yumurta sayısı en fazla 3 adet olmalıdır.

Ø İyi bir omletin şekli düzgün, iyi pişmiş, yumuşak ve pembe renkte olmalıdır.

Ø Omletin katkı maddeleri (bacon, jambon, peynir gibi) arzuya göre yumurtaların içine konularak pişirildiği gibi, pişirilen omletin arasına da konabilir.

Ø Omlet sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN !Yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik, lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif, kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler, dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan, Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri, tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar, garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış yemekleri, vejetaryen  sofra, tarif, etsiz yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri, sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan, dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne, farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar, atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder