Ø İyi bir makarna
pişirebilmek için öncelikle, makarna ve satın
alınacak ürünün kaliteli olmasına
dikkat edilmelidir (kaliteli ürün daha az su çeker ve diriliklerini korur).
Ø Pişireceğiniz
makarna miktarına uygun büyüklükte bir tencere
seçilmelidir.
Ø Makarnalar, tuzlu kaynar suda
pişirilmelidir. Pişme
anında suda eriyen vitaminlerin suya
geçerek kayba uğramasını engellemek
için pişirme suyunun mümkün olduğu kadar az olması gerekir.
Makarna pilav gibi suyunu çektirerek pişirilmelidir. Pişme
işlemi sonunda fazla kalan pişirme
suyu atılmamalı, makarna soslarında
ya da çorbalarda kullanılmalıdır.
Ø Makarnaların
birbirine yapışmaması için pişirme
suyuna çok az sıvı yağ ilave
edilmelidir.
Ø Makarnalar ilave edildikten
sonra kapak açık olarak pişirilmelidir.
Ø Yapışmayı önlemek
için ara ara kevgirle karıştırılmalıdır.
Ø Pişme
derecesi istenilen noktaya geldiği zaman ateşten
alınmalıdır.
Pişme süresi makarnanın
kalınlığına göre değişir.
Genellikle 7-10 dakika civarındadır.
Ancak makarnanın pişmişliği
kontrol edilerek anlaşılır. Eğer
makarna pişirme işleminden sonra
farklı bir kapta başka
bir yiyecekle pişecekse, haşlanma süresi ikinci
aşama göz önüne alınarak
üçte bire kadar indirilebilir. Önemli olan son aşamada bile
makarnanın “al dente” kalabilmesidir.
Ø Pişen
makarna uygun sos ve garnitür ile servis edilmelidir. Makarnaların
soslarına karar verirken bir kuralı unutmayınız.
İnce makarna tiplerine hafif, kalın
makarna tiplerine daha yoğun soslar yakışır.
Ø Makarnanın
sosu tercihen büyük tencerede pişirilmelidir. Tencere
sos kadar makarnayı da rahatça alacak boyutta olmalıdır.
Ayrıca karıştırmak
için yeriniz kalmasına dikkat ediniz. Süzülmüş hamur
işini bu tencereye koyup sıcak
sosla iyice karıştırabilirsiniz.
Not: Haşlanmış,
elde kalmış makarna türü yiyeceklerinizi, bir kaba
koyup biraz sıvı yağ ile
karıştırarak üstünü
örtünüz. Soğuk odaya kaldırınız.
Bunları tercihen iki-üç gün içinde
çorbada ya da salatada değerlendirebilirsiniz. Ancak iki-üç günden
sonra makarna lezzetini ciddi biçimde kaybeder.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder