Sıcak Yemek
Hazır makarna dediğimiz endüstriyel
makarna ile yapılan, çeşitli makarna
sosları ve
diğer soslarla tatlandırılarak sunulan
makarnalar bu grupta yer almaktadır. Makarna çeşitleri genellikle
pişirilerek (al dante ) ve fırında hazırlanmaktadır. Buna örnek
olarak; Spagetti
Bolonez, Spagetti Napoliten,
Spagetti Milonez vb. verebiliriz. Genel özellikleri, sıcak olarak, sos
eşliğinde servis
edilmeleridir. Tek başlarına ya da
garnitürle birlikte servis edilebilirler. Sıcak yemek olarak
yer alan diğer makarna çeşidi, taze
makarnalar da diyebileceğimiz uluslararası özellikler de taşıyabilen,
geleneksel yöntemle ve elle yapılan hamur işi çeşitleridir. Bu
gruba örnek olarak da erişteler, mantı, ravioli,
kaneloni, lazanya vb. verilebilir. Genel özellikleri, hamurun taze hazırlanması, içli hazırlanmaları, haşlanarak pişirilmeleri,
özellikle tereyağlı sos eşliğinde sıcak olarak
servis edilmeleridir.
Garnitür
Endüstriyel ya da taze makarna çeşitleri sıcak yemek olarak
tek başlarına, çeşitli
soslarla, sebze ve patates
garnitürleri ile servis edildikleri gibi kendileri de garnitür olarak servis
edilebilmektedirler.
Makarna çeşitleri
genellikle et yemekleri ile basit tereyağlı sos, domates sosu ya da
ketçap, mayonez ile garnitür
olarak servis edilebilmektedir. Makarna, garnitür olarak ızgara tabağına ise
genellikle diğer nişastalı patates garnitürleri ve sebze
garnitürlerine eşlik etmektedir .
Soğuk Salata
Makarnaların bir başka kullanım alanı ise salatalardır. Çeşitli soslar ve yardımcı malzemeler kullanarak hazırlanan makarna
salataları da
salata dünyasında yerini almaktadır.
Makarnalar ile hazırlanan salatalar
gerek malzeme zenginliği, gerekse besin değeri yönünden incelendiğinde neredeyse
kendi içinde besin çeşitliliği açısından yeterli ve
dengeli bir yemeğe dönüşmektedir.
Makarna çeşitleri kullanılarak yapılan salatalara
makarna salataları denilmektedir.
Makarna salataları beraberinde kullanılan malzemeler
ile zenginleşirler ve hazırlandığı malzeme ile adlandırılırlar. Makarna
salataları yaparken
malzeme zenginliği hayal gücüne bağlıdır yani sınırsızdır.
Esas olarak bakıldığında makarna
salatalarının hepsinin
isimlerini vermek bile mümkün değildir. İçine konulan
malzemelere ve çeşitliliğine göre değişik türlü salatalar
üretmek ve isimlendirmek mümkündür (örneğin; ton balıklı makarna salatası, sebzeli makarna
salatası, tavuklu makarna salatası, deniz ürünleri
makarna salatası vb)
Zengin salata çeşitlerinin ortak
özellikleri adını aldıkları ana maddesinin makarna olmasıdır. Yapılış teknikleri ise hemen hemen aynıdır. Genellikle
kalın (fiyonk, düdük, burgu vb.) makarna çeşitleri haşlanır, soğutularak süzülür
ve içine konacak yardımcı malzemeler
uygun büyüklüklerde doğranır. Son işlem olarak da yoğurt ya da
mayonez sos ağırlıklı olmak üzere soğuk soslardan
biri ile harmanlanır ve büyük boy bir kase içinde üzerleri
süslenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder